4 СЪВЕТА ЗА ИНТЕРИОРА НА БАНЯТА

Макар обикновено да се смята, че банята трябва да е на първо място практична и удобна, не бива да забравяме, че това е едно от най-използваните помещения в дома. Затова не бъдете твърде консервативни при обзавеждането ѝ, а търсете финес, елегантност и уют. В крайна сметка именно банята е пространството, където може да релаксирате, да съберете сили след тежък работен ден или да останете насаме с мислите си.

1. Цвят

Схващането, че няма много опции по отношение на цветовете в банята, е напълно погрешно. Именно там може да развихрите въобръжението си, защото това е помещението, в което може да експериментирате смело. Тук дори прекалено смелите багри изглеждат не само добре, но и създават така търсения колорит. Дори само един цветен аксесоар е достатъчен, за да промени целия облик на пространството.

2. Осветление

Един от съществените и безспорно необходими елементи в банята е доброто осветление. Вариациите и тук са всевъзможни, но се опитайте да постигнете баланс между практично и красиво. Нека светлината в банята да не е само една, например – помислете за шкафче с осветление – така ще постигнете приятен пространствен ефект.

3. Огледала

Не залагайте на класическите варианти. Красивите и нетрадиционни огледала променят облика на помещението и създават уникален интериор. Огледала с дървена рамка, висящи от тавана огледала или такива с неправилна форма – всички те могат да се впишат чудесно в стила на банята.

4. Аксесоарите

Освен необходимост, аксесоарите в банята са тези, които носят завършеност и стил в помещението. Това е един от най-трудните и важни избори, които правите, защото качествените и красивите аксесоари радват окото, но и ще Ви спестят неприятности в бъдеще. В крайна сметка, едва ли има по-неприятно нещо за едно семейство от ремонта в банята. А и тук изборът е огромен, а възможните комбинации – безкрайни. А за да се чувствате прекрасно всеки път, когато използвате банята, не забравяйте да добавите и малък акцент – малка ваза с цветя, морски мотив или някакъв закачлив предмет.